Braniteljsko stvaralaštvo i poduzetništvo

HRV - Hrvatski ratni veterani predstaviti će dio svoga stvaralaštva i poduzetništva na jesenskom međunarodnom sajmu u Gudovcu. Poznati, Bjelovarski sajam po 11. puta ugostiti će udrugu Hrvatski ratni veterani i njezine članove koji će na izložbi u sklopu Jesenskog međunarodnog poljoprivrednog i gospodarskog sajma te sajma obnovljivih izvora energije pokazati kako su i bivši ratnici dio društva koje prolazi loše i dobre strane proizvodnje. Svoje će radove i vještine ovoga puta predstaviti 12 članova udruge iz kontinentalne i jadranske hrvatske.

1 comment:

  1. Ekspozita njëmbëdhjetë i kreativitetit dhe sipërmarrjes, anëtarët e veteranëve të luftës në Kroaci festoi pesë vjet që nga nisja e projektit luftëtarëve në paqe. Ekspozita në Panairin Bjelovar, si pjesë e Panairit Ndërkombëtar të Bujqësisë të vjeshtës, anëtarët e mbledhur rreth projektit edhe një herë treguan ato krijojnë me duart e tyre. Nëse kjo është një hobi apo aktivitete profesionale, artistë, mbledhësit e pikturave dhe paneleve gramafonskih, suvenire, shikon dhe lodra dhe mjeshtrave locksmiths dhe prodhuesit e ushqimit, një total prej 13, ka treguar punën e tyre më të mirë. Nuk do të jetë gjithnjë e më shumë se zona, por mundësitë e pakta të mos lejojë grumbullimin e të gjithë atyre që ishin të interesuar në ekspozitë. Nevojat janë të mëdha për shkak se projekti deri më tani u mblodhën më shumë se 40 anëtarë nga e gjithë kroate. Interesi në aktivitetet e veteranëve të luftës tregoi se presidenti i Bashkimit Demokratik Kroat, Andrej Plenković i cili ishte me delegacionin, të premten vizitoi pjesëmarrësit e ekspozitës në Panairin Bjelovar dhe u takua me anëtarët e aktiviteteve programore të projektit luftëtarëve në paqe. Në pesë vitet e fundit, projekti është bërë një projekt i interesit publik për shkak se ajo është financuar pjesërisht nga fondet publike, shumica e Ministrisë së Veteranëve kështu nga Bjelovar, City of Bjelovar, qytetit Garesnica, dhe ka qenë pjesëmarrja modeste e disa komunave, kryesisht Komunës Ivanska dhe Sirac. Projekti u konceptua në vitin 2010 nga Nenad Šantalab, Presidenti aktual i veteranëve të luftës kroate dhe kreut të aktiviteteve të projektit. Projekti ka tërhequr që nga themelimi i saj e deri më sot, më shumë se 100,000 kuna e fondeve publike të cilat janë shpenzuar kryesisht në mjediset e qiratë tregtare, blerjen e materialeve dhe pajisje për punë, shpenzimet e udhëtimit, blerja e aseteve fikse, komunikimi, shërbimet e transportuesit dhe të ngjashme, tha menaxheri i projektit. Këtë vit pritet financimi nga Ministria e Veteranëve në vlerë prej rreth 20,000 HRK që ministritë e interesit dhe politikave publike për të ndihmuar aktivitetet sociale dhe psikologjike të të gjithë pjesëmarrësve të grupit dhe viktimave të Luftës Atdhetare. Në periudhën e ardhshme është paralajmëruar regjistrimin e anëtarëve të rinj me duart e tyre të prodhojnë gjëra të ndryshme dhe kanë nevojë për të ndarë dhe me të tjerët. Slogani kryesor i projektit të ri do të jenë veteranë kroatë të luftës - kreativitetit dhe sipërmarrjes dhe ky kurs ka për qëllim për të mbajtur dhe në punën e ardhshme për aspiratat e përgjithshme të ekonomisë në zhvillim.

    ReplyDelete